Uitstap Parijs maart 2019

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 maart 2019 maakten we een studie-uitstap met 46 cursisten en hun vergezellers, familieleden of vrienden. Het bleef een droog weekend en alle bezoeken konden doorgaan, ondanks een paar wegomleggingen op zaterdag door de “gele hesjes”-acties.

Met de gids in de moderne zakenwijk La Défense, een begeleide stadsrondrit, Parijs vanop de Seine onder een heerlijk zonnetje en de lichtstad vanuit de hoogte van op de Tour de Montparnasse en het grootste deel van de eerste dag zat er al op. Zoveel indrukken en belevingen, dat vroeg natuurlijk een culinaire afsluiter. Viergangenmenu met een wijntje.
Dan splitste de groep: de kers op de Parijse taart met een bezoek aan de welbekende Moulin Rouge of de terugreis naar het hotel met een afsluitertje in een plaatselijke brasserie.

Zaterdag was Versailles-dag en gegidste rondwandeling in de Parijse binnenstad. De Marais op een andere manier met eindpunt van de wandeling; de Notre Dame, toen nog in haar oorspronkelijke staat. Vrije tijd en avondmaal in Quartier Latin en rondrit in de stad bij schemering.
Nog een koffie, wijntje of fruitsap en snel het bed in of sommigen nog te voet en met de metro de stad doorkruisend, een foto hier, een drankje daar,…

Weer een korte nacht. Na het tweede lekkere ontbijtbuffet inpakken en verder de stad ontdekken: de catacomben, het Louvre, Musée Rodin, kuieren, Het Panthéon,… Er was voor elk wat wils om het begeleide programma of vrijblijvend programma in te vullen…. Ook de middagmalen waren weer verschillend en de groep kreeg in de namiddag een gidsbeurt op Montmartre, aan de Sacré Coeur,
op Place du Tertre. Tussen de Franse artiesten kuierde zelfs een bekend Vlaams koppel.
Door Montmartre afdalend langs onbekende plaatsen met als afsluiter een bezoek aan het kerkhof met o.a. het graf van Dalida en andere bekenden.

Moe maar voldaan de bus op voor de terugreis. Na een leuke film, Qu’est-ce qu’on à fait au bon Dieu?” en een avondmaal later, keren we na de groepsfoto terug naar onze school.
Iedereen heeft tal van leuke herinneringen, nieuwe ontdekkingen, verrassende ervaringen en leerrijke zaken gekregen. Leerkracht, cursisten en medereizigers hebben genoten van deze studiereis dank zij de chauffeur Peter, onze gids Pieter en de Parijse (audio)gidsen en infokanalen.
Voor herhaling vatbaar! Zien we jullie terug op een volgende uitstap?

Deze website is beveiligd door RSFirewall!, de firewall oplossing voor Joomla!